Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

4 Ιουνίου


Η σχολική χρονιά που τέλειωσε μας βρήκε να αποχαιρετάμε το Δημοτικό Σχολείο που μας φιλοξένησε έξι χρόνια. Όμως το αποχωριζόμαστε παίρνοντας μαζί μας ότι καλύτερο ζήσαμε σε αυτό. Μια από τις καλύτερες αναμνήσεις μας είναι και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιήσαμε φέτος και παρουσιάσαμε στις 4 Ιουνίου στο σχολείο μας, σε γονείς, δασκάλους και φίλους.
Παρουσιάσαμε το Μαντείο του Τροφωνίου, τα αποστραγγιστικά έργα στην πεδιάδα της Κωπαΐδας από τους Μινύες και τα αντίστοιχα έργα που υπάρχουν στην πεδιάδα της Θίσβης.
Στην παρουσίαση της 4ης Ιουνίου συμμετείχαν και τα παιδιά της Γ2 τάξης που υλοποίησαν και αυτά με τη δασκάλα μας, τους μύθους της Έρκυνας, του Φρύξου και της Έλλης και το μύθο του πριγκιπόπουλο με τις τρεις Χάριτες.
Υπήρχε πολύς κόσμος που το παρακολούθησε και μας επαίνεσαν για την τόσο καλή δουλειά μας. Σκοπός μας ήταν να παρουσιάσουμε όλα αυτά που μάθαμε αλλά και βιώσαμε, ευχάριστα και δυσάρεστα στην τοπική κοινωνία. Δεν ήσαν λίγοι αυτοί που μας είπαν ότι έμαθαν πολλά σήμερα που δεν τα ήξεραν.
Έδειξαν επίσης ενδιαφέρον και για τις ενέργειες που κάναμε, για να παρουσιάσουμε την πλήρη εγκατάλειψη αυτών των έργων στην Κωπαΐδα και μας παρότρυναν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.
Όλη αυτή η εργασία συγκεντρώθηκε από εμάς και επιμελήθηκε από τη δασκάλα μας και βγήκε ένα " βιβλίο" με το πιο πάνω εξώφυλλο.

Για τη ΣΤ2 τάξη : Τουίτι- Κοντούλα- Γλυκούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: